Alüminyum hammdde

Ürünlerimiz için Teklif Alın


Güvenlik Kodunu Giriniz
 

Tüketici Bilgilendirme

Alümina Nedir?

Alümina daha uzun haliyle alüminyum oksittir.Alümina alüminyumun çeşitli işlemlerden geçtikten sonra geldiği halidir. Alümina kaliteli metal üretimi için oldukça gereklidir. Alümina elde etmek istediğinizde şu aşamalar gerekmektedir. Öncelikle boksit cevherini öğütmelisiniz. Öğütme işlemini tamamladıktan sonra kireç ve kostik sodayla karıştırmalı, elde edilen karışımı da yüksek basınç kaplarına pompalamalısınız. Bu sayede boksit cevherinden alümina elde edebilirsiniz.
Alüminanın genel özellikleri sert olması ve yüksek ergime noktasına sahip olmasıdır. Alümina hakkındaki genel bilgiler ise şöyledir: radyoaktif değillerdir, nem tutarlar, kanserojen madde içermezler, sert ve dayanıklıdırlar.

Aktif alümina nedir, Nerelerde Kullanılır?
Aktif alümina birçok endüstriyel tesiste kullanılmaktadır. Sıvı ve gazları kurutmak için kullanılmaktadır. Aktif alümina nedir? Sorusuna en kısa cevap ise adsorbandır diyerek verebiliriz.
Aktif alüminanın kullanıldığı yerlere elektrik trafolarını ve kompresörleri de sayabiliriz. Kullanım alanlarını daha geniş şekilde sıralayabiliriz.
Aktif alüminanın kullanım alanları;
1-) Gaz ve sıvılar için dehidrasyon işleminde
2-) Soğutucuyu saflaştırmak istendiğinde
3-) Doğalgaz kurutmalarında
4-) Hava kurutma sistemlerinde

Uygulama alanları arasına daha farklı yerlerde sayılabilir.

Aktif Alüminanın Avantajları Nelerdir?
Aktif alüminanın kullanılmasına sebep olan çeşitli avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajların başında yüksek rutubetlerde etkili olmasını sayabiliriz. Diğer avantajları ise: yüksek nem tutabilmesi, parçalanma noktasında dirence sahip olması, kimyasal saflık düzeyinin yüksek olmasıdır.
Aktif alümine sahip olduğu bu avantajlar sayesinde gazların ve sıvıların içerisindeki nemi almaya yaramaktadır. Yüksek nem tutma özelliği sayesinde bu işi yapabilmek için biçilmiş kaftandır.

Alümina Renkleri Neyi İfade Eder?
Alümina piyasada farklı isimlerle karşımıza çıkabilmektedir. Bu isimleri kahverengi, beyaz ve pembe olarak göreceksiniz. Peki alüminanın bu renkleri neyi ifade eder? Renkler saflık düzeyini ifade etmektedir ve renklerine göre kullanım alanlarının değiştiğini söylemek mümkündür. Renklerine göre ayrı ayrı özelliklerine ele alabiliriz.
Alümina renkleri ve renklerine göre özellikleri
1-) Kahverengi alümina: Kahverengi alümina oldukça dayanıklıdır. Dayanıklılığının yanında yüksek basınca karşı koyabilmektedir. Aşınmaya olan direnci de epey yüksektir. Kullanım alanları içerisinde otomotiv sektörüyle havacılık sektörünün temizliği yer almaktadır. Çeşitli malzemelerin matlaştırılması, zımpara imalatı, cam dekorasyon işlemleri yine kullanım alanlarından bazılarıdır.
2-) Beyaz alümina: Beyaz alüminanın saflık oranı yüzde 99’dur. Kahverengi alüminaya kıyaslandığı takdirde daha serttir. Erime noktası oldukça yüksek, kristal boyutları ise geniştir. Yüzeylerin pürüzsüzleştirilmesi için de kullanılmaktadır.
3-) Pembe alümina: Pembe alümina kullanılarak ıslak ve kuru kumlama yapılabilmektedir. Diğer alüminalarda olduğu gibi sert ve dayanıklı bir yapıya sahiplerdir.
Farklı alüminaların ortak özelliği sert yapılarının olmasıdır. Bununla birlikte maliyetinin avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanılmasının ana sebepleri bunlardır. Yine alüminanın yapısına göre uzun ömürlü olmasından dolayı da kullanılabilmektedir.